Lichaamstaal

Lichaamstaal

Datum/Tijd
Date(s) - 24-09-2018
20:00 - 22:30

Locatie
Grs amsterdam

Categorieën


Introductiecursus Lichaamstaal

Al jaren denken velen: Communicatie is voor 55% bepaald door lichaamstaal, voor 38% door stem en voor slechts 7% door woorden. Dit is NIET juist.

Als woorden inderdaad maar 7 procent van onze communicatie zouden vormen, zou je jezelf toch serieus moeten afvragen waarom er nog mensen zijn die een vreemde taal leren.
Met die 93 procent zou je jezelf toch ook wel moeten kunnen redden in de binnenlanden van Buiten-Mongolië. Of niet soms?

Lichaamstaal, stem, woorden (zelfs je woordenkeus) scheppen een compleet beeld van diegene die je tegenover je hebt staan.
Toch blijkt wel dat wij mensen steeds meer vertrouwen op wat er gezegd of geschreven wordt en vaak de plank misslaan door gebrek aan intonatie en/of lichaamstaal.
Door het gebruik van social media is communiceren met anderen laagdrempeliger geworden, maar tegelijkertijd ook moeilijker door het gebrek aan het
kunnen “lezen” van de intenties van een ander.

Maar ook wanneer wij face to face met een ander staan slaan wij de plank nog wel eens mis. Je gesprekspartner zegt het één maar, blijkt later, bedoelt het ander.
Hoe kunnen we dat nou gemist hebben? Hoe kan het zijn dat ik diegene op zijn woord heb geloofd? Hoe komt het nou dat diegene zo reageert,
hoe kan het dat ik dat niet zag aankomen? Dit zijn maar een greep van de vragen die ons vaak bezighoudt. Het antwoord is toch vaak: Lichaamstaal.
Het niet goed kunnen interpreteren van andermans lichaamstaal is vaak een belemmering voor een goede communicatie.

Dan hebben we het niet alleen over het wel bekende rollen van de ogen of demonstratief zuchten. Het kunnen veel subtielere signalen zijn,
maar als je er eenmaal mee bekend bent denk je, “hoe kan ik dat ooit gemist hebben?” In het dagelijks leven hebben wij met tal van verschillende mensen te maken.
Omdat wij vaak vanuit ons eigen referentiekader naar anderen kijken valt het soms niet mee om de acties van een ander te begrijpen. De lichaamstaal van een ander leren lezen is niet alleen interessant en leuk, het is ook erg handig in het dagelijks leven. Denk maar eens aan het inschatten van een potentiele partner, je manager, je sollicitant, je vrienden, je echtgeno(o)t(e).

In deze cursus zal je een introductie krijgen over lichaamstaal. Hoe “lezen” wij mensen? Zien we de signalen die anderen afgeven?
Zo ja, interpreteren we ze dan wel op de juiste manier? Mensen laten niet alles van zichzelf zien. We dragen vaak sociale maskers om onze werkelijke gedachten te verhullen.
Je kunt de maskers die mensen dragen leren herkennen. Mensen laten subtiele, en soms minder subtiele, bewegingen, gebaren,
gezichtsuitdrukkingen en zelfs complete veranderingen in hun uitstraling zien, waarmee ze openbaren wat er aan de hand is.
Hoe we praten, lopen, zitten en staan verteld van alles over ons. Wat er aan de binnenkant gebeurt wordt weerspiegeld aan de buitenkant.

DATUMS CURSUS LICHAAMSTAAL: 24 sept. 1 okt. en 8 okt.

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

share

Recent Posts